Három napon át hangolódnak az igazi Mikulás-napra Felcsúton!

Gyorsan elfutott az esztendő, ismét közeleg Mikulás napja!

Tavaly olyan jól sikerült a Mikulás-vonatozás, hogy idén is megismétli a Vál-völgyi Kisvasút, méghozzá háromnaposra bővítve a jó öreg fehérszakállú körüli vidám eseményeket. A vonatozás lesz a fő attrakció december 1-2-3-án, így otthon, az óvodában és az iskolában Miklósnapján, december 6-áramár alaposan felkészülhetnek lélekben, hangulatban a legkisebbek.

A Felcsút Vasútállomás és környezete még látványosabb külsőt ölt, a kihelyezett fűtött sátorban kézműves foglalatosságokkal várják a kicsiket, nagyokat. A mozdonyokat és vagonokat kivilágítják, kislámpás füzérek díszítik, a vagonokban a Mikulás segítői várják a gyerekeket, s a rénszarvas-kvíz megválaszolóinak ajándékokat osztogatnak. A Mikulás is jelen lesz a Vál-völgyi Mikulásvonaton, minden megállóban másik vagonra száll, ahol sok meglepetés várja az ünnepváró gyerekeket.

Az idén is a legizgalmasabbnak ígérkezik a vonatozás, az egyórás kalandos utazáson a Télapó is a gyerekekkel tart. Akár havas tájon, akár a hó nélküli, téli ruhájú természetben sajátos hangulatot nyújt az autókhoz szokott gyerekeknek a vonatozás a régies hangulatú kocsikban, ahol a kályhában valódi tűz lobog.

A vonaton értékes nyereményeket sorsolnak ki a tombola-tulajdonosok között, s megtudhatják, milyen bábszínházi előadással kedveskednek Felcsúton.

Az állomás épületében az igazi állomás és kocsiszín kicsinyített mása látható, a működő kisvasúttal! Emberek, autók, villogó lámpák keltenek a valódihoz hasonló illúziót a terepasztalnál. Az állomás mellett felállított sátorban a manók segítenek a kézműves foglalkozásokon – a gipszfestés, dekupázsolás, arcfestés mellett személyes karácsonyi képeslapot, karácsonyfadíszeket, szalmadíszeket készíthetnek az ügyeskezű segítőkkel.

Természetesen szeretettel várják a Vál-völgyi Kisvasút Mikulás-ünnepére és a vonatozásra a szervezők a szülőket, a nagyobb testvéreket és a kisbarátokat is! 

További cikkek

Kapcsolat

Vál-völgyi Kisvasút

Cím: 8086 Felcsút, Mozdony utca 1.

Telefonszám: +36 22 881 827

E-mail: [email protected]

Webcím: http://www.valvolgyikisvasut.hu

Facebook: https://www.facebook.com/ValvolgyiKisvasut

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

* Írja be szöveggel a két szám összegét!
Útvonal
}